Επίσκεψη του πυροσβεστικού κλιμακίου του Δήμου Ανωγείων μαζί με το πυροσβεστικό όχημα της υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Σχολείο μας με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών μας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Οι πυροσβέστες εύκολα κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών μας και τους μύησαν στα μυστικά της δύσκολης δουλειάς τους. Αφού τους μίλησαν για το έργο τους και τους τρόπους αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τους έδειξαν τον εξοπλισμό του οχήματος, τις στολές και τα κράνη που φορούν σε ώρα κατάσβεσης πυρκαγιάς και τους επέτρεψαν να τα φορέσουν και να τα γνωρίσουν. Ύστερα τους επέτρεψαν να ρίξουν νερό με την πυροσβεστική αντλία και κατενθουσιάστηκαν. Αργότερα τους ανέβασαν στην καμπίνα του οχήματος και τους άφησαν να πατήσουν τις κόρνες και το συναγερμό. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος στους μαθητές, ακολούθησε επίδειξη της χρήσης των πυροσβεστήρων και γενικές οδηγίες για την διαχείριση των φυσικών καταστροφών στους εκπαιδευτικούς του Σχολείο.

Η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη και έγινε μετά από αίτημα του Σχολείου. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί άσκηση σεισμικής ετοιμότητας στο Σχολείο με πολύ καλά αποτελέσματα.

Το Σχολείο ευχαριστεί θερμά τους πυροσβέστες του χωριού μας, Καρούζο Μανώλη και Ανδρεαδάκη Γιώργο για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο έργο του Σχολείου και στην εκπαίδευση των μαθητών μας στην πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Επιμέλεια: Χατζάκη Έφη