Ένα υπέροχο «ταξίδι» στον Μινωικό πολιτισμό, τον πρώτο ευρωπαϊκό πολιτισμό, έκαναν σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου οι μαθητές της Γ΄ τάξης με την επίσκεψή τους στην Κνωσό, το μεγαλύτερο και πιο λαμπρό ανάκτορο της εποχής.

  Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έμαθαν στην ενότητα της Ιστορίας «Ο Μινωικός πολιτισμός» και ακόμα περισσότερα χάρη στην πολύ ωραία  ξενάγηση που είχαν  από την ξεναγό.

  Περιηγήθηκαν στον λαβύρινθο, είδαν το θρόνο του Μίνωα, το δωμάτιο της βασίλισσας, τις περίφημες τοιχογραφίες,  τα αγγεία, τις αποθήκες, το θέατρο, το υδραγωγείο, τον πρώτο ευρωπαϊκό δρόμο… Θυμήθηκαν τους συναρπαστικούς μύθους της Ευρώπης, του Μινώταυρου, του Δαίδαλου…

  Ένα νοερό ταξίδι, χιλιάδες χρόνια πριν, γεμάτο γνώσεις από την ιστορία μας! Μια εμπειρία μοναδική, για τους μικρούς  μαθητές, η γνωριμία με τις μοναδικές στον κόσμο αρχαιότητές μας!

  Ευχαριστούμε θερμά την ξεναγό κυρία Ρούλα Πετραλή, σύζυγο του αείμνηστου Αντωνίου Ξημέρη (Μπαχραντώνη), που φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια το σχολείο μας να έχει πολύ καλή και δωρεάν ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού!!

Επιμέλεια: Σαλούστρου Ελένη, εκπ/κός Γ’ τάξης

Φωτογραφίες: Αεράκη Μαρίνα, εκπ/κος παράλληλης στήριξης