Ξεπάγωσαν τα πορτρέτα, οι ήρωες ζωντάνεψαν και άρχισαν να διηγούνται τις ιστορίες και τα κατορθώματά τους, στη σκηνή του αμφιθεάτρου του Σχολείου μας, σήμερα Παρασκευή, παρουσία πλήθους γονέων. Οι μαθητές της Στ’ τάξης έδωσαν μαθήματα ηρωισμού και ανδρείας, ενσαρκώνοντας τους μεγάλους ήρωες της ελληνικής επανάστασης. Ντυμένοι με υπέροχες παραδοσιακές στολές υποβλητικοί και αγέρωχοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία γιορτή πλούσια και άρτια επιμελημένη.

Η χορωδία των μαθητών της Δ’ τάξης, εξίσου εξαιρετική και επιμελημένη, κάλυψε μουσικά τη γιορτή με παλιά και σύγχρονα τραγούδια που εξυμνούσαν την ελληνική επανάσταση.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές,στις δασκάλες τους, στο μουσικό του Σχολείου και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης. Η γιορτή ξεκίνησε με την ομιλία της διευθύντριας του Σχολείου κ. Χατζάκη Έφης που σας παραθέτουμε παρακάτω..



Η ομιλία της διευθύντριας του σχολείου, κ. Χατζάκη Τριανταφυλλιάς:

Αγαπητοί Γονείς, αγαπητά μας παιδιά!
Έχουν περάσει 203 χρόνια από το μεγάλο ξεσηκωμό του Γένους και μας φαίνονται τόσο πολλά και μακρινά.
Αν βάλουμε ακόμη άλλα τόσα περίπου, ίσως μπορέσουμε να εννοήσουμε τι σήμαιναν τα 400 χρόνια πικρής σκλαβιάς κάτω από τον τουρκικό ζυγό. Σκεφθείτε πόσοι αγώνες χρειάστηκαν από όλες αυτές τις γενιές που έζησαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ώστε να καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος και να μην ξεκληριστούμε από το βάρβαρο καταχτητή.
Σήμερα θυμούμαστε και τιμούμε όλες αυτές τις γενιές που γεννήθηκαν και πέθαναν χωρίς να γνωρίσουν ούτε μίας ώρας ελεύθερη ζωή. Τιμούμε τους δασκάλους του Γένους που γλίτωσαν τόσες γενιές από το σκοτάδι της αμάθειας και κράτησαν ζωντανή τη σπίθα του Χριστιανισμού και του Ελληνισμού. Τιμούμε όλους τους φιλέλληνες που στάθηκαν στο πλευρό μας και ενίσχυσαν οικονομικά και ψυχολογικά το λαβωμένο Έλληνα. Τιμούμε την ελληνίδα μάνα που ανάθρεψε ήρωες λεβέντες για την Πατρίδα αλλά και την τεράστια συμβολή της στον αγώνα. Τιμούμε τους αθάνατους ήρωες του εικοσιένα και τους Φιλικούς που ορκίστηκαν να μην σταματήσουν τον αγώνα μέχρι να έρθει η πολυπόθητη ελευθερία. Τιμούμε όλους τους νεκρούς του αγώνα και εκφράζουμε τη βαθιά
μας ευγνωμοσύνη.
Σήμερα όμως έχουμε διπλή γιορτή. Γιορτάζουμε επίσης το χαρμόσυνο μήνυμα της έλευσης του Σωτήρα από τον αρχάγγελο Γαβριήλ στην Παρθένο Μαρία, 2024 χρόνια πριν. Αυτή την καλή είδηση που πλημμύρισε με χαρά τις ψυχές των ανθρώπων γιατί σύντομα θα ερχόταν στον κόσμο εκείνος που θα τους λύτρωνε από τα δεσμά της αμαρτίας.
Ας έχουμε οδηγούς στη ζωή μας τους αθάνατους ήρωες και όλου όσους αγωνίστηκαν για τα δίκαια της φυλής μας αλλά και το Σωτήρα Χριστό που έφερε το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης στον κόσμο. Έχουμε ιερό χρέος να μη λησμονούμε όσους έδωσαν τη ζωή τους για τη πολυπόθητη ελευθερία που σήμερα απολαμβάνουμε όλοι.
Την εξιστόρηση των γεγονότων που έλαβαν χώρα λίγο πριν την κήρυξη της επανάστασης θα μας παρουσιάσουν αρχικά σε δρώμενο οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄τάξης. Στη συνέχεια οι ίδιοι μαθητές θα βρεθούν σε μία πινακοθήκη ηρώων όπου τα παγωμένα πορτρέτα τους θα ξεπαγώσουν και θα μας διηγηθούν τα γεγονότα της επανάστασης όπως τα έζησαν οι ίδιοι.

Την εορτή καθώς και το σκηνικό επιμελήθηκαν οι δασκάλες της ΣΤ΄ τάξης κυρίες Καλομοίρη Αγάπη και Κλινάκη Ελευθερία .Τη μουσική επένδυση της γιορτής. επιμελήθηκε ο μουσικός του Σχολείου μας κ. Παπουτσής Αλέξανδρος μαζί με τη χορωδία που απαρτίζεται από τους μαθητές της Δ΄τάξης. Η τεχνική υποστήριξη της γιορτής έγινε από την εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κ. Μαρία Μεγαρέα και τις ενδυμασίες επιμελήθηκε η κ. Ζαφειρένια Δραμουντάνη.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές, στις δασκάλες τους και σε όλους τους συντελεστές της γιορτής που κατέβαλλαν αλλεπάλληλες κοπιαστικές προσπάθειες για να μας μυήσουν στα γεγονότα του μεγάλου αγώνα και της ηρωικής επανάστασης.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ!!.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!